Chibi Mania
Chibi Mania te invita sa te inregistrezi ^^. Nu-i asa ca intri?:3 Nu, nu?:3

Informaţii .

In jos

Informaţii .

Mesaj Scris de .WeiSu la data de Joi Aug 05, 2010 7:19 am

Povestea începe cu apariţia subită a Rukia Kuchiki în camera lui Ichigo Kurosaki. Ea este surprinsă de abiltatea sa de o vedea, dar conversaţia ce rezultă este întreruptă de apariţia unui hollow, un spirit malefic. După ce Rukia este grav rănită încercând să-l protejeze pe Ichigo, ea intenţionează să-i transfere jumătate din puterile ei lui Ichigo, sperând să îi dea oportunitatea să înfrunte hollows pe picior de egalitate. Ichigo absoarbe neintenţionat aproximativ toată puterea ei, ceea ce îi permite să învingă hollow cu uşurinţă.

Următoarea zi, Rukia apare în clasa lui Ichigo ca un elev transferat. Spre surprinderea lui, ea pare a fi un om normal. Ea teoretizează că puterea spirituală a lui Ichigo a dus la absorbţia aproape totală a puterilor ei, lăsând-o ca urmare naufragiată în lumea reală. Rukia şi-a transferat spiritul într-un gigai (un corp uman artificial) până când îşi va recăpăta abilităţile. Între timp, Ichigo trebuie să-i preia îndatoririle de shinigami, luptând cu hollows şi ghidând suflete rătăcite înapoi în Soul Society.


Personaje principale

Ichigo Kurosaki (黒崎 一護, Kurosaki Ichigo?) Dublaj voce: Masakazu Morita (japoneză), Johnny Yong Bosch (engleză)
Protagonistul din Bleach, Ichigo, un elev de liceu cu părul portocaliu devine un shinigami temporar după ce absoarbe forţat de împrejurări puterile lui Rukia Kuchiki. Natura lui cinică îl face ca la început să îi displacă noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o acceptă, iar cînd puterile sale temporare dispar, îşi riscă viaţa pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta îşi doreşte puteri cît mai mari pentru a fi în stare să protejeze pe toţi cei dragi lui şi pentru a o salva pe Rukia de la moarte.
Rukia Kuchiki (朽木 ルキア, Kuchiki Rukia?) Dublaj voce: Fumiko Orikasa (japoneză), Michelle Ruff (engleză)
Rukia Kuchiki este un shinigami trimisă în lumea oamenilor ca patrulă de exterminare a spiritelor malefice în oraşul natal a lui Ichigo. Deşi fizic arată ca o adolescentă, ea are de fapt peste 150 de ani. Rukia este forţată în timpul unei lupte să-şi transfere puterile lui Ichigo şi să trăiască o perioadă ca un om obişnuit. Se înscrie la liceul din oraş şi se mută în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învaţă cum să fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.
Orihime Inoue (井上 織姫, Inoue Orihime?) Dublaj voce: Yuki Matsuoka (japoneză), Stephanie Sheh (engleză)
Orihime Inoue este o colegă veche de clasă a lui Ichigo, îndeaproape legată de el de o prietenă comună (Tatsuki Arisawa). Ea este practic orfană, de vreme ce ea şi fratele ei mai mare, Sora, au fugit din casa în care erau abuzaţi de la o vârstă fragedă, iar mai târziu şi acesta a murit. Deşi iniţial lipsită de puteri spirituale, începe să şi le dezvolte pe timpul petrecut pe lângă Ichigo în noua sa formă, ulterior posedând una din cele mai puternice abilităţi de vindecare, fiind capabilă de a readuce corpul la starea precedentă de sănătate, oricât de grave ar fi rănile. Are nişte zâne care îi îndeplinesc dorinţele.
Yasutora "Chad" Sado (茶渡 泰虎, Sado Yasutora?) Dublaj voce: Hiroki Yasumoto (japoneză), Jamieson Price (engleză)
Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Deşi este cunoscut pentru statura sa impozantă este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora. Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimbă când observă un grup de copii find atacaţi de un hollow. Descoperă că posedă o putere unică ce îi acoperă unul dintre braţe, crescându-i puterea şi permiţându-i să distrugă hollows. Mai tîrziu manifestă şi puterea de a trage cu energie din braţul acoperit cu armură.
Uryū Ishida (石田 雨竜, Ishida Uryū?) Dublaj voce: Noriaki Sugiyama (japoneză), Derek Stephen Prince (engleză)
Deşi la prima vedere nu pare decât un coleg de clasă silitor, dar solitar, Uryū Ishida este defapt un Quincy, descendent al unei clan de arcaşi cu abilităţi de a vâna hollows. Poartă o ură pentru toţi shinigami, inclusiv Ichigo, dar după un timp ajunge să-l vadă pe Ichigo diferit, în cele din urmă ajungând să-l considere aliat şi prieten.


Tipurile de oameni din Bleach

Oameni: Oamenii din Bleach sunt asemeni rezidenţilor moderni ai Japoniei, iar majoritatea lor nu pot vedea ori simţi spiritele fără corp în vreun fel. Spiritele pot totuşi ocupa corpuri umane artificiale numite gigai care îi fac vizibili şi oamenilor obişnuiţi. Unul din 50.000 de oameni poate fi medium, cu nivele diferite de a simţi spiritele din jurul lor, dar doar o treime din aceştia le pot vedea clar, şi doar cei mai puternici medii pot vorbi ori atinge fantomele.Există persoane cu abilităţi înnăscute de a vedea, dar şi lupta cu spiritele, dar oamenii obişnuiţi pot obţine această putere doar prin prezenţa constantă în jurul unei surse mari de putere sprituală.
Plusuri: Un spirit blând din Bleach este cunoscut drept plus. Un plus este sufletul unei persoane care a murit. Un lanţ, denumit Chain of Fate (因果の鎖, inga no kusari?, Lanţ al Destinului), este ataşat de pieptul plusului şi îl leagă de o locaţie, un obiect sau o persoană de care sufletul s-a simţit apropiat în timpul vieţii.Spiritul se poate mişca liber dacă lanţul a fost rupt, dar acest lucru face ca lanţul să înceapă a se coroda. Normal un plus este trimis în Soul Society de către Shinigami printr-un ritual numit soul burial (魂葬, konsō?) înainte de corodarea semnificativă a lanţului. Dacă Chain of Fate este coradat complet înainte ca soul burial să fie executat, o gaură va apărea în pieptul sufletului unde lanţul a fost odată ancorat. Aceste spirite înnebunesc şi devin spirite malefice cunoscute ca hollows.Dacă Lanţul Destinului (Chain of Destiny) este smuls în mod deliberat se poate ajunge la degradarea sufletului.
Hollows: Hollows sunt principalii antagonişti din Bleach. Ei sunt spirite malefice ce trăiesc în Hueco Mundo dar călătoresc în lumea celor oamenilor pentru a se hrăni cu sufletele celor vii şi celor morţi. Ca şi Shinigami, hollows sunt facuţi din materie spirituală şi nu pot fi detectaţi de către oamenii normali. Procesul prin care un plus se transformă în hollow durează câteva luni(chiar mai mult), depinzând de lungimea Chain of Destiny (因果の鎖, inga no kusari?, Chain of Fate, Lanţ al Destinului), care iese din centrul pieptului acestuia. Când lanţul dispare cu totul, sufletul este transformat într-o formă unică, monstruoasă cu o vagă mască de schelet şi o mare gaură unde lanţul a fost odată conectat. Deşi majoritatea hollows pot fi învinşi de un shinigami de putere medie, sunt unii care îi întrec în putere şi pe cei mai puternici shinigami. Toţi hollows poartă o masca alba,dar un grup mic de hollows le-au spart, devenind Arrancar. Spărgând maştile, aceşti hollows redobândesc raţiunea, obtinând uneori şi forma humanoidă, şi acces la puteri de shinigami.
Shinigami: Shinigami, sau Soul Reapers după cum sunt denumiţi în limba Engleză, sunt psychopomps din Bleach. Ei sunt spirite cu puteri spirituale, recrutate dintre rezidenţi şi nobilimea din Soul Society. Ca toate spiritele, ei nu pot fi detectaţi de oameni normali.Shinigami posedă cate un zanpakutō, sabii supernaturale care reprezintă o manifestaţie a puterii propietarului, cu care execută soul burials pe plusuri. Shinigami mai folosesc pe langă zanpakutō şi magicii cunoscute drept kidō pentru a lupta împotriva hollows.Un group de Shinigami cunoscuţi drept Vizard au obţinut puteri de hollow, ajungând să posede măşti detaşabile şi anuminte abilităţi hollow.
Quincy: Quincy sunt un clan de oameni cu abilitatea de a percepe lumea spirituală care au luptat odată împotriva hollows, folosind arcuri din energie spirituală pentru a-i distruge.Spre deosebire de Shinigami, Quincy absorb şi canalizează energia spirituală din împrejurimile lor pentru a lupta.O diferenţă majoră faţă de Shinigami este că tehnica de lupta a Quincy distruge complet sufletul unui hollow, acesta nemaiputând intra în Soul Society. Această metodă are tendinta de a zdruncina balanţa universului, deoarece atunci când sufletele sunt distruse, numarul de suflete care ajung sau pleacă din Soul Society nu poate rămâne egal.Ca urmare a acestui lucru Shinigami au purtat o campanie de exterminare a Quincy cu 200 de ani înainte de povestea actuală.[10] Cel puţin doi Quincy încă mai există.


Locurile unde se desfășoară actiunea

Planurile existenţei din universul Bleach corespund în mare credinţei de viaţă şi viaţă după moarte, a sistemului religios uman. Oamenii vii din anime trăiesc într-o lume asemănătoare Japoniei moderne; sufeletele trăiesc într-un soi de Rai denumit Soul Society; sufeletele rele sînt trimise în Iad. Odată ajuns în Soul Society, spiritul este capabil să trăiască mai mult decît oamenii din lumea vie, mulţi îmbătrânind pe parcursul a mii de ani. Cei ce mor în Soul Society se reîncarnează în lumea oamenilor vii,astfel obţinându-se un flux continuu ce asigură echilibrul.

Lumea Umană: Lumea oamenilor din Bleach este centrată în Japonia modernă; în special, într-o zona fictivă la vest de Tokyo numită Karakura Town.În această lume, Ichigo frecventează şcoala şi se luptă cu hollows.
Soul Society: Lumea spiritelor este denumită Soul Society (尸魂界(ソウル・ソサエティ), Sōru Sosaeti?, Societatea Sufletelor) şi este constituită din 2 porţiuni: oraşul expansiv împrejmuit de un zid Seireitei (瀞霊廷, Court of Pure Souls?), unde traiesc shinigami şi nobilimea, şi zona celor opt districte rezidenţiale numita Rukongai (流魂街, Town of Wandering Spirits?).Numărul districtului îi descrie condiţia, astfel că districtele cu un numar mai mic sunt mai pasnice.Condiţiile de trai se aseamană cu cele din Japonia feudală. Un rege trăieşte într-un alt tărâm din Soul Society.[15] Sufletele din Soul Society se aseamănă celor ale oamenilor normali, dar îmbătrânesc într-un ritm extrem de încet, astfel încât persoane cu vârste de câteva secole sunt ceva comun. Copii se pot naşte la fel ca în lumea umană.
Hueco Mundo: Hueco Mundo (虚圏(ウェコムンド), Weko Mundo?) este o dimensiune între lumea oamenilor şi Soul Society. Aici locuiesc hollows atunci când nu vânează suflete, şi nu pot fi detectaţi atâta timp cât rămân în interior. Întrări în Hueco Mundo pot fi create prin sfâşierea ţesăturii interdimensionale dintre cele 2 lumi. La suprafaţă, Hueco Mundo este un tărâm deşertic, unde este mereu noapte. Puţină vegetaţie care poate fi văzută cu ochiul liber este defapt formată din cristale; şi deşi cerul are nori, nu se găseşte nicăieri apă. Puţini hollows locuiesc la suprafaţă.
Personajele din Bleach călătoresc dintr-o lume în alta prin mai multe mijloace. Shinigami deschid pasaje între lumi cu ajutorul zanpakutō-ului. Fluturi negri creaţi în timpul ritualulul de soul burial, denumiţi hell butterflies (地獄蝶, jigoku-chō?), fac aceste pasaje sigure. Sufletele umane trec dintr-un plan în altul numai prin naşterea în lumea umană sau prin ritualul de soul burial. Oameni vii pot folosi şi portaluri speciale pentru a se deplasa între lumi, dar acestea sunt periculoase. Deşi hollows sunt prezentaţi cu abilitatea de a se mişca între planuri deschizând rupturi în spaţiu, ei preferă de obicei să rămână în Hueco Mundo datorită riscului de a fi descoperiţi de către Soul Society în lumea umană.Sursă : Originala nu o mai ştiu , cea utilizată , vechi forum personal :]]

GONGCHAN is ♥️

( ; 3;)
avatar
.WeiSu
¹Psychedelic Lover
¹Psychedelic Lover

Mesaje : 245
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 22
Localizare : BAKAnation(●゚∀゚● )/

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informaţii .

Mesaj Scris de DeGirl la data de Joi Aug 05, 2010 7:23 am

I love Bleach! 9
Personajul meu preferat e Rukia dar imi plac toti.Sunt asa de caraghiosi si draguti!
N-ami ce critica la acest anime.
avatar
DeGirl
Mebru Avansat
Mebru Avansat

Mesaje : 346
Data de inscriere : 03/08/2010
Varsta : 19

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informaţii .

Mesaj Scris de .WeiSu la data de Joi Aug 05, 2010 7:28 am

Pff ... sincer , părerea mea se află under construction :]]
Nu am reuşit să vizionez câteva episoade după al 58-lea parcă din cauza acelor probleme cu linia de clablu nu ştiu care nu mai permite vizionarea Animax-ului . Apoi , am revenit în forţă , dar am pierdut foarte multe episoade , şi până acum , debia aştept să se termine şi să se reia serialul de la început pentru al viziona complet ._.
Deşi , în momentul de faţă , mi se pare un animeu foarte bun ... plus că personajul meu preferat este Ulquirra , nu întrebaţi de ce ( it's bad :> ) iar ca cuplu , mi-ar plăcea sa-l văd pe Ichigo cu Inoue , dar ar fi cam ciudat , având în vedere faptul că am impresia , că Ichigo simte ceva pentru Rukia sau mama ştie O-o
Cât despre grafică şi coloanasonoră , m-au atras foarte mult ^^ .

GONGCHAN is ♥️

( ; 3;)
avatar
.WeiSu
¹Psychedelic Lover
¹Psychedelic Lover

Mesaje : 245
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 22
Localizare : BAKAnation(●゚∀゚● )/

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informaţii .

Mesaj Scris de KiDo la data de Joi Aug 05, 2010 11:59 pm

Imi place foarte mult acest anime este foarte interesant,are actiune cum ii place la eu!
Insa imi pare rau ca sentimentele lui Inoue nu sunt reciproce pt. Ichigo!
Cum zicea Nomoko...Ichigo chiar simte ceva pt. Rukia?...este ciudata situatia...


Ultima editare efectuata de catre *Sk8eR~G!rl* in Mier Aug 18, 2010 12:41 am, editata de 1 ori
What? Who, I? Kill myself! God!
avatar
KiDo
Moderator
Moderator

Mesaje : 1894
Data de inscriere : 31/07/2010
Varsta : 21
Localizare : Eu trăieşte cu marţienii!!

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informaţii .

Mesaj Scris de Red Angel la data de Dum Aug 15, 2010 5:50 am

Imi place animeul acesta,este pe locul doi in topul animeurilor mele preferate
Il iubesc Toate personajele imi plac inafara de cele negative,ma rog doar unele negative imi plac
E cool animeul.
avatar
Red Angel
Child Chibi
Child Chibi

Mesaje : 56
Data de inscriere : 15/08/2010
Varsta : 20
Localizare : undeva

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informaţii .

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum